Hoe maak ik een afspraak in het LUNA abortuscentrum Gent?

Afspraken worden enkel telefonisch gemaakt. De medewerkers zullen je enkele vragen stellen zoals: de eerste dag van je laatste maandstonden, welke test je gebruikte om de zwangerschap vast te stellen en of je al een andere arts consulteerde. Je krijgt een antwoord op je vragen. Afhankelijk van jouw situatie en het aantal weken dat je zwanger bent, wordt in overleg met jou de eerste afspraak vastgelegd.

Wil je ons zo snel mogelijk contacteren indien je je afspraak wilt annuleren of je afspraak wenst te verplaatsen? Dan kunnen we een andere vrouw vlugger een afspraak geven.

Vooraleer je contact opneemt met ons centrum, vragen wij dat er zekerheid is over je zwangerschap. Dit kan aan de hand van een zwangerschapstest die je in de apotheek, drogisterij of grootwarenhuis kan kopen. Deze testen zijn makkelijk te gebruiken en binnen enkele minuten heb je meer zekerheid over de zwangerschap. Een zwangerschapstest voer je best uit enkele dagen na je verwachte maandstonden. Een bezoek aan je huisarts of gynaecoloog kan ook zekerheid bieden over de zwangerschap en de duur ervan.

Het is niet noodzakelijk dat je door je huisarts of gynaecoloog wordt doorverwezen vooraleer je een afspraak maakt.

Je kan ons per telefoon bereiken op het nummer 09/233.64.92.