Vanaf 25 maart 2020 is het LUNA abortuscentrum telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00 en op vrijdag van 9u00 tot 12u00. 

Wegbeschrijving

Met het openbaar vervoer:

1) Kom je met de trein ?

- Van station Gent Sint-Pieters rijd je met tram 4 (richting Muide) en tram 2 (richting Melle-Leeuw) tot aan de halte Galgenberg. Vandaar onmiddellijk rechtsaf, Galgenberg volgen, deze straat gaat over in de Lieven De Winnestraat. Je vindt het abortuscentrum aan de linkerkant (nr 65-001) ongeveer 50 meter voor je de Coupure (rivier, bomen, tramsporen) bereikt.

- Van station Gent Dampoort neem je bus 6 (richting Europabrug) tot halte Bijlokehof. Vandaar verder te voet. Laat het Bijloke parkje rechts liggen en wandel tot aan het water. Daar sla je rechtsaf langs de coupure links tot aan de brug. Hier steek je de brug over en volgt linksaf de coupure rechts tot aan de derde zijstraat, de Lieven De Winnestraat. Het abortuscentrum (nr 65-001) bevindt zich aan de rechterzijde, in de eerste bocht.

2) Kom je vanuit het centrum (bv Zuidstation, Korenmarkt, Rabot) met de tram? - Neem tram 4 (richting Zwijnaarde) tot de halte Theresianenstraat, vlakbij de Rozemarijnbrug. Vandaar ga je rechtdoor, je volgt de Coupure rechts. De Lieven De Winnestraat is de 3de straat links. Je vindt het centrum aan de rechterkant (nr 65-001) in de eerste bocht.

- Je kan ook met bus 6 tot aan halte Bijlokehof. Vandaar is het iets verder te voet (zie hierboven).

Met de wagen:

1) Vanuit richting Antwerpen, Kortrijk, Brussel, Oostende (E17): Neem de afslag Gent centrum en volg daarna ‘alle richtingen’. Aan het verkeerslicht links voorsorteren en richting Eeklo volgen. Je komt op de binnenring rond Gent. Aan het 6de verkeerslicht (kruispunt waarbij aan jou linkerkant de Delhaize is) sla je rechtsaf, in de Bernard Spaelaan. Over de Rozemarijnburg ga je naar rechts, dit is de Coupure Rechts. Je volgt de Coupure Rechts tot de derde zijstraat op je linkerkant, Lieven De Winnestraat. Je vindt het centrum aan de rechterzijde van de straat (nr 65-001) in de eerste bocht.

2) Vanuit richting Eeklo: Aan de Palinghuizen sla je rechtsaf de brug over, hier start de Rooigemlaan. Je rijdt nu op de binnenring rond Gent. Vervolg de weg tot het 8e verkeerslicht, waar je links inslaat. Over de Rozemarijnburg ga je naar rechts, dit is de Coupure Rechts. Je volgt de Coupure Rechts tot de derde zijstraat op je linkerkant, Lieven De Winnestraat. Je vindt het centrum aan de rechterzijde van de straat (nr 65-001) in de eerste bocht.

Wij raden je aan te parkeren op de Coupure Rechts. Opgelet:  betalend parkeren.